Free counter and web stats

Tuesday, December 15, 2009

BENANG EMAS



Tiba tiba nak dengar lagu ni

Benang emas benang suasa
Sayang selasih hamba lurutkan
Kerna cinta badan binasa
Kerna sayang diri terbuang
Sampai di sini hubungan kita
Tidak mungkin bertemu kembali

Inilah cerita duka
Aku yang hanya emas pesada
Tak terbeli cintamu dara
Aku musafir tiada berharta
Aku musafir tiada berharta
Aku musafir tiada berharta

Aku bukan memandang harta
Apa daya ku seorang wanita
Ayah bonda tak restui kita
Cuma berakhir di sini saja
Hanyalah di sini saja

Biar kusimpan kenangan lalu
Jadi pelangi penghias senjaku
Apa dayaku kasih terhalang
Terlukalah hati muda yang malang

Kita bersanding di tirai mimpi
Disaksikan pungguk sendu bernyanyi
Andai sejarah ditulis semula
Kita genggam pelamin yang nyata

Aku tak akan lupa
Cerita duka mengguris jiwa
Apa lagi nak kukata
Andai cinta kita di sini saja
Andai kasih kita di sini saja

Aku bukan memandang harta
Apa daya ku seorang wanita
Ayah bonda tak restui kita
Cuma berakhir di sini saja
Hanyalah di sini saja

Aku tak akan lupa
Cerita duka mengguris jiwa
Apa lagi nak kukata
Andai cinta kita di sini saja
Andai kasih kita di sini saja

Benang emas benang suasa
Sayang selasih hamba lurutkan
Kerna cinta badan binasa
Kerna sayang diri terbuang
Sampai di sini hubungan kita
Tidak mungkin bertemu kembali

8 comments:

izakhairi said...

Assalamualaikum abghalim,

bertandang setelah lama tak ke sini...layan lagu yang penuh dengan bicara puitis

abghalim said...

salam

Lirik menyentuh perasaan
terina kasih

mancai said...

lama tak dengar lagu lama2 ni... tq2

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...

mai! pekena tea tarik kat kedai aji seman nei!!

abghalim said...

hahahaha aku lama tak balik kampung....30hb aku balik kampung

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...

Hari nei kat Depan Kedai Ah Soon dah ada Projek baru PAS Kedah untuk buat lapangan terbang baru....jgn tersesat sudah !! kalau jalan sehala tutup kena ikut jambatan baru paya selak depan rumah YB V bot! buat lencongan depan rumah Din Kambing tak jauh dari situ dah boleh nampak Jaya Jusco sebelah Jaya Jusco tu lah rumah kawan lama saya Ghani.Sudah puluhan tahun tak jumpa!! salam dia kalau abang Halim jumpa.

Salam ayah moga2 dia sihat!

wassallam

abghalim said...

Salam

Ghani tu abg aku.....la ni Laksamana Pertama Dato Abdul Ghani Othman

lagenda said...

Salam Ziarah....

Thank kerana melawat saya dan selamat sampai ke kampung